6 Ocak 2012 Cuma

Passion for Tom Ford



Tom Ford'a yıllar önce Gucci'yi ayağa kaldırdığından beri inanılmaz saygı ve sevgi besleyen bünyem hem yukarıdaki belgeseli görünce hem de aşağıdaki röportajı okuyunca bütün hücreleriyle "Allah'ım!Bana bu adamın gay olmayan versiyonunu ver!" diye haykırdı resmen.

Bir erkek işine (ne iş yaparsa yapsın, ister satış uzmanı ister CEO ister çaycı)tutkuyla yaklaşıyorsa, kendine ve çevresindekilere (özellikle kadınlara tabi ki!) özen gösteriyorsa, stil sahibi ise kesinlikle daha seksi daha çekici geliyor biz kadınların gözüne. Yani aşağıda Tom Ford'un bir centilmenin nasıl davranması gerektiği ile ilgili mini röportajını yayınlıyorum ki neden bu adama yıllardır aşık olduğumu bir kez daha anlayınız.

1. You should put on the best version of yourself when you go out in the world because that is a show of respect to the other people around you.

2. A gentleman today has to work. People who do not work are so boring and are usually bored. You have to be passionate, you have to be engaged and you have to be contributing to the world.

3. Manners are very important and actually knowing when things are appropriate. I always open doors for women, I carry their coat, I make sure that they’re walking on the inside of the street. Stand up when people arrive at and leave the dinner table.

4. Don’t be pretentious or racist or sexist or judge people by their background.

5. A man should never wear shorts in the city. Flip-flops and shorts in the city are never appropriate. Shorts should only be worn on the tennis court or on the beach.

Credits AnotherMag
Interview: Jefferson Hack
Photography: Jeff Burton

10 yorum:

Adsız dedi ki...

Tom Ford hakkında aynı fikirleri paylaştığım biri :) adam kendine hayranlıkla baktırmıyor mu :) ayrıca 27 yaşında olduğuna hiç de inanmadım profil fotoğrafından :D

.: Renkli Bilezikler :. dedi ki...

Saka mı yapıyorsun çanta ve fazlası resmen yaslandım! :/

Adsız dedi ki...

iyi görünüyorsun bence :) bir de blogunda biraz zaman geçirdim ve tom ford dışında da baya paralellik fark ettim. şunu söylemek istiyorum, bir şey ifade eder mi bilmem, "sen ne biliceksin ki" de diyebilirsin ama umarım gerçekten yapmak istediklerini gerçekleştirir ve istediğin hayatı yaşarsın bunu yapabilecek birine benziyorsun :)

.: Renkli Bilezikler :. dedi ki...

güzel sözlerin için çok teşekkür ederim. evet blogumda zaman zaman yaşadığım feci hallerin isyanı var ama ona da yapacak bir şey yok:)

umarım diğer yazılarımı da sevmişsindir:)

Adsız dedi ki...

evet blogu sevdim içeriğini, tarzını... geldikçe diğer yazıları da okuyorum, zevkle okumaya da devam edeceğim :))

larelith dedi ki...

peki aynı tom fordun bu yaptığından haberiniz var mıydı?
bakalım şimdi de sevebilecek misiniz?
modavesosyete.blogspot.com/2011/01/modanin-igrenc-yuzu.html
lütfen bakın....

.: Renkli Bilezikler :. dedi ki...

Sevgili larelith, evet haberim var evet cok kızmıştım ama tom Ford belgeselde ne diyor? Bizim dönemimizin moda anlayışı herseyin abartı olması üzerine, her şeyin fazlasının pompalanmasi üzerine.. İste aslında o çalısmada bunu eleştiriyor o adam. Ancak tabi alışkın olmadıgımız bir tarzda. Fark ettiysen belgeselde yaşlı bir kadın var jartiyer giymiş ve mücevherler takmış. O da bir eleştiridir. Ha bence guZel mı? Hayır degil hatta iğrenç ama dunyanın nereye gittiğinin iyi bir göstergesi. Bir de o kız zaten manken 3 4 yasından beri mankenlik yapıyor hatta tumblrda fotografları dolaşır. Maalesef yeni düzen böyle . :(

larelith dedi ki...

ben katılmıyorum sana 3-4 yaşından beri mankenlik yapıyorsa çocuk kıyafetlerinin mankenliğini yapıyordur
,veya yapmalıdır.bu şekilde bir çalışma sanatsal değil iğrençtir bana göre. ben bu ve bunun gibi çalışmaları doğru bulmuyorum. pedofili manyaklarının eline malzeme verdiklerini düşünüyorum.
Ayrıca senin diğer blogundaki tecavüz cinsel istismar yazılarından sonra maalesef yeni düzen böyle demen de garibime gitti açıkçası.Bu adamlar böyle çekimler yapmazlarsa manyaklar sapıklar bu resimlerle fantazi kuramazlar dolayısıyla senin yazdığın yazılarda olanlarda bir nebze olsun hafifler. tabii Tom bey anne baba olmadığından rahat ve bu çocukların anneleri babaları aldıkları paraların çocuklarının haysiyetinden daha önemli olduğunu düşündüğü sürece bu iş böyle gider düzeni bu tip şeylere tepki göstererek düzeltebiliriz, tüketiciler olarak.böyle bir çekim düzenlemessin olur biter.bilemiyorum ben de anlatabildim sanırım.

.: Renkli Bilezikler :. dedi ki...

Sevgili larelith, bu manken kızcağız maalesef senin bahsettigin gıbi cocuk kıyafetleri tanıtmıyor. Surekli bikinili ve topuklu ayakkabilarla fotograflari var her yerde.. Gorsel bulursam paylasirim suan telefondan yaziyorum. Hani hatırlar mısın bir marka dört bes yaşındaki kızlar icin dolgulu sutyenler çıkarmıştı.. Sonra Amerika'da bu kızlar icin takma tırnaklar var postis ve özel Manikur spa salonları var küçük kızlar icin. Ben yukarıda bahsettigin cekim icin beğendiğimi mı yazmisim? Lütfen bir daha oku iğrenç demişim. Maksat bahsettigimiz yeni düzene dair bu tarz isleri elestirmekse eğer tom Ford'un yaptıgı bicimde olmamalı. hem ayrıca öbür bloğumdan da anlayacağın gıbi yeğenlerimin banyoda çekilmiş fotograflarını koymam ya da havuzda. Yazılarım da bu konudaki hassasiyetimi anlatıyor. O yUzden rica ediyorum tom Ford'un yaptıgı çanta ve ayakkabıları veya isine olan asikini begenmemle cocuk pornosunun bir alakası olmadıgını anlamalisin.

larelith dedi ki...

yok aslında ne demek istediğinizi çok iyi anladım ama ben bu konularda hassas olduğumdan ne demek istediğimi iyi anlatamamışım . Sinirleniyorum da biraz. kısaca bir insan iyi işlerin yanında çok çirkin işler de yapabiliyorsa bir şekilde tepkiyi göstermek ve protesto etmek gerek demek istedim. .sadece protesto etmek gerek diyim konu kapansın.yani yazısında hediye yazan istismar çekimi de ,sütyenciyi de tırnakçıyı da bununla övünen moda dergilerini,o kızı bu hale getiren ana babasını da... söylemek istediğim sadece buydu fazla dolandırmadan anlatıyım dedim....