10 Aralık 2011 Cumartesi

Hatun kisisi kimdir?


Markete, kasaba veya manava Chanel takılarını takip giden ama domatesi seçerken manavla sohbet eden, yalnız ve yetenekli bir kadın Nur Yerlitas. Roportajinda ben Chanel boncuklariyla mutlu olan bir mahalle kızıyim demiş. Ne ironi ama.

Şimdi bende bakkala bile giderken rimel sürerim. Goz kalemini cekisim unludur. Kuyruklu ve kalin cekerim. Kendimi bildim bileli makyajımı over durur insanlar. Üniversite hayatım boyunca bir kere bile esofman giymedim ve giyenlerden hic hoşlanmadım. Nereye gidersem gideyim uc dört senedir topuklu giyiyorum. Sandaletlerim bile pulludur renkli deridir. Makyaj çantam 5 kilo falan ve banyodan sonra mis gıbi kremler sürmeyi cok seviyorum. Onlarca nemlendirici kremim var. Parfüm desen kimsede olmayan farklı ama hafif kokuları biriktiriyorum resmen. Ojem dökülmus, kaslarım çıkmış veya dip boyam gelmiş bir sekilde görülmemmisimdir. Tatile gittiğimizde havuzda kırmızı ojeli ayak parmaklarımı sip sip yaparım ve saçlarımı havuzdan sonra ıslak bırakırım onlarla oynarım. Boncuklu plaj kıyafetlerim ve takılarım vardır. Renksiz dudak koruyucum vardır havuz basına özel. Uzun elbiselerin altına sandalet giyip plaj çantamı koluma takip salına salına yürürüm sahilde mesela.

Bilemiyorum seviyorum böyle olmayı. Süslenmeyi seviyorum. Saatlerce takilarimi ayakkabilarimi ve ah cantalarimi düzenlemeyi seviyorum! Kremlerimi hizaya sokmayi, onlarca sac bakim kreminin arka etiketini okumayi, oje surup surup cikarmayi seviyorum. yemek yapip suslemeyi bile seviyorum ben ya! Evcilik oynar gıbi iste.

Chanel boncuklarım yok henüz ama olursa eğer onlarla evcilik oynamayı dört gözle bekliyorum.

11 yorum:

mustafa dedi ki...

sahidim...cok suslusun bebeim

Adsız dedi ki...

şu sol üstteki fotoğrafla yazdıkların hiç bağdaşMıyor BEBEİM(!)ve yazının ana fikri nedir bakın ne kadar ne kadar ne kaddaarrrr süslüyüm hiçbiriniz benim kadar süslü ve bakımlı olamazsınız mı:)

.: Renkli Bilezikler :. dedi ki...

Adsiz nereden bebegin oldugumu bilmiyorum ama fotografta suslu bir kadin goruyoruz benim anlattigim uzere :) bir de ben burada istedigimi yazarim ve suslu bakimli bir kadin olarak neler yaptigimi anlattim..baska kadinlari bakimli olmadiklari icin suclamadim veya kendimi kimseyle kiyaslamadim ki.. Sevgiyle kal

Adsız dedi ki...

ben senin fotoğrafını kastetmiştim sevgili renkli bilezik

.: Renkli Bilezikler :. dedi ki...

Sol deyince? Brnim sagimda kaliyor fotograf.:) hahhahah ..nasil bir fotograf istersin adsiz.? Hayir ons gore degistiririm?..

Adsız dedi ki...

evet çok zekiceydi kıyamaaam:)insanlık hali şaşırmışız... ben nedense şimdi kendini böyle gubudik gözlükler takarak tarz göstermeye çalışan entelimsi şişman eski ev arkadaşım olan şahsı hatırladım neden acaba yeaa

.: Renkli Bilezikler :. dedi ki...

Adsiz profil fotografimda gorunenin aksine normalde sinirli ve agzi bozuk bir kizim o yuzden terbiyesizlik ile elestiri arasindaki farki bilmemen beni sinirlendirmeye basladi. Ama zaten ugrasacsk enerjim yok. Sevgiyle kal

Adsız dedi ki...

Süslü olmanız (sizin deyiminizde) ya da şık olmanız kendinize ve karsinizdakine saygınızı gösterir. Digerlerini bilmem ama siz tarzında bir kimliğe daima hayran olmusumdur. Ne güzel yapıyorsunuz! :)))
Saygılar.
Misafir

.: Renkli Bilezikler :. dedi ki...

Sevgili misafir, sana fazlasıyla katılıyorum. Gözünde çapak üstünde pijamadan bozma esofman takimlariyla okula gelenlere cok kızardim bu hem karşındaki insanlara hem de hocalara saygısızlık derdim. Herkes kokos tarzı süslü olmak zorunda degil ama hem kendisine hem çevresindekilere saygılı olmak adına en azından biraz derli toplu olmalı :))

Unknown dedi ki...

=D çok tatlı bir yazıydı =)

.: Renkli Bilezikler :. dedi ki...

girlshygirlguide teşekkürler :) yukarıdaki yorumlara bakıldığında her ne kadar birileri kızmış olsa da birilerinin de sevmiş olması beni mutlu etti:)