28 Ekim 2011 Cuma

Zalimlik nedir?



İnsanlığımdan utanıyorum bazen. Dünyamız da bu kadar zalim insanların olduğuna inanmak istemiyorum bile. Amerikalı kadınların Irak'taki hemcinslerine ihtiyaçları(!) olur gerekçesiyle vibratör ve süt tozu göndermelerini okuduğumda o kadar üzülmüştüm ki! O kadar acımıştım ki bu dünyadan bihaber ve kötülük dolu yüreklerine! Belki de gerçekten kahveleri için süt tozu kullanacaklarını ve vibratörsüz kadın olamayacağını düşünüyorlardı. Bilemiyorum ama Iraklı kadınlar hayatlarında ilk defa vibratör görüyorlardı. Pillerini kullandılar fenerleri için ve süt tozunun da ne olduğunu anlamadılar ama suyla karıştırdıklarında kireç gibi evlerini boyayabildiklerini gördüklerinde mutlu oldular.

Ülkem bu kadar zorlu günler geçirirken duyduklarıma inanmak istemedim. Biri twitter'dan yardım kolilerinden jartiyer, ortası delik erkek çamaşırları, üstünde kullanılmış ped olan kadın çamaşırları ve topuklu ayakkabılar çıktığını söylediğinde inanmadım. Bana kendi elleriyle ayıkladığını anlattı. Bugün sanatçılardan biri de topuklu ayakkabıların doğru olduğunu söyledi.

Ne kadar acımasızsınız. İçinizde Allah korkunuz yok mu? Düşünsenize evinizin içinde neler var? Çok sevdiğin telefonun, kıyafetlerin, bilgisayarın, kardeşinin ders kitapları, televizyonun, çorabın, paran, altınların, sevgilinin sana aldığı ilk gül ve günlüklerin, Kuran'ın, kitapların ve dergilerin, babanın gözlüğü veya dedenin hırkası vardır. Hepsinin birden yok olduğunu düşün. Hepsinin tonlarca betonun altında kaldığını düşün. Daha dün internet kafede oyun oynadığın kuzeninin, telefonla konuştuğun ananenin veya yeni doğmuş yeğeninin o tonlarca betonun altında olduğunu düşün. Ailenle sokakta kaldığını, giyeceğinin, tuvalete gidecek yerinin, yemeğinin olmadığını, soğuktan korunmak için başkalarının verdiği battaniyelere sarılarak ısındığını düşün. Hem bu haldesin hem de kayıplarına ağlıyorsun. Ciğerin yanıyor ama yaşamak zorundasın.

Ey Allah'tan korkmayan, insan diyemeyeceğim yaratık!Sen bu haldeyken düşündüğün tek şey jartiyerini giyip seks yapmak oluyorsa sen bir sapıksın. Gidip tedavi olman gerekir.

3 yorum:

mustafa dedi ki...

seks ihtiyaclarin en buyugudur...ben o acidan seni anlamiyorum..hic yapmadigin bisey hakkinda nasil boyle hukum bildirirsin?ayip

üzüm kuşu dedi ki...

ben sana kesinlikle katılıyorum çok güzel bir yazı olmuş açken, üşüyorken başka ihtiyaçlar çok mu önemli bence de bunları yapanlar insanlıktan nasiplerini almamışlar...

.: Renkli Bilezikler :. dedi ki...

@cemre teşekkür ederim canım. insanlıktan nasiplerini hakikaten almamışlar

@mustafa her zaman söylediğim gibi espri anlayışlarımız uyuşmuyor