23 Nisan 2011 Cumartesi

Misafirlik

2010'un Nisan'ının 14'ünde yola çıktık. Annem, babam, ben ve ablam. Gideceğimiz yer için özel kıyafetler giydik. Kum fırtınası varmış, uçak kalkmadı ve dokuz saat havaalanında kaldık. Sonra gittik. Önce Medine sonra Mekke'ye gittik. 8 gün kaldık. Namaz, dua, tavaf ve sa'y yaptık. O kadar önemli yerleri gezdik ki ağzım açık kaldı. Sonra Kabe'yi görünce inanamadım. Etrafında bir şey var. O şeyin ne olduğunu bilmiyorum. Ama ağlamaktan öldüm! Öyle bir duygusu var ki oranın. Yerlerin ve göklerin ve bütün mahlukatın sahibi Allah kendisine çorak ve geri kalmış topraklarda ev yaptırıyor. Türkçenin veya herhangi bir dilin bu evi anlatmaya yeteceğini sanmıyorum. Görmek lazım.

Sonra bir de oradaki insan manzaraları. Allah'ın dili yok. O bütün dilleri konuşuyor. Renge de bakmıyor. Acem, Arap ve siyah. Hepsini evine davet ediyor. Binlerce insan Allah u Ekber (Allah en büyüktür) dendiğinde koşarak O'nun evine gidiyor, saf olup önünde eğiliyor. O manzarayı hayatım boyunca asla unutamam. Ne pis Araplar ve Pakistanlılar ne kumlu havayı solumak ne de pis yerlerde namaz kılmak. Ayak tabanlarım çatlayana kadar yürüyüp tavaf yaptım. Ev sahibi Allah misafir de sen. Ruhsal ve bedensel bütün pisliklerinden arınıp gittiğin bir misafirlik bu. Çok garip bir duygu.

Keşke gelmeseydik. Orada, o sabah namazında gördüğüm manzara ve yaşadığım hissiyat sonsuza kadar donuverseydi keşke.

5 yorum:

mustafa dedi ki...

aslinda donerken kaloride yakar insan valla bedene de ruha dsa ii gelio demekki

YeMeK vAkTi dedi ki...

Ne mutlu size umarım Allah cc. bizlerede nasip eder oraları gdip görmeyi

.: Renkli Bilezikler :. dedi ki...

inşallah

SeLeN dedi ki...

Din, iman, oraların manevi ruhu, ibadet yapmanın huzuru vs. hepsi bi yana, Kabe'nin baya bildiğin çekim alanı var bence.
Muhteşem bi yapı, olağanüstü bi görüntü... O kadar insan öyle bi kalabalık ve herkesin gözü tek noktada... İnsan taş olsa hislenir dile gelir.
Allah herkese nasip etsin... Doğru diyosun keşke o sabah namazında o manzaranın içinde olabilse insna tekrar...

.: Renkli Bilezikler :. dedi ki...

selen kesinlikle bir manyetik alanı var zaten kanıtlanmış bir şey bu..ama görünce ataist bile olsan seni çekiyor. kapkara bir örtüsü olan dümdüz kutu gibi bir evin Allah'ın kutsal mekanı olması ne kadar ironik değil mi? bütün herşey onunkinden o kendine böyle bir yer seçmiş? herşeyin boş kendisinin gerçek olduğunu söylemenin çok keskin bir yolu!