10 Şubat 2011 Perşembe

Çarpıklık, Çarpıtılmışlık, Çarpıklığa Alışmışlık



Amerika'da markette gezerken dikkatimi çeken en önemli şey raflardaki onlarca vitamin, mineral, bitkisel ilaç vs.idi. Amerikalılar vitaminleri herhangi bir ürün gibi raflardan alır. TV'de de sürekli kalori yakan ilaçların reklamları döner.

Bildiğiniz gibi Türkiye'de caanım Minoset veya hayatımın anlamı Theraflu'nun reklamının yapılması yasak. Yazılı ve görsel basında yasalar gereği ilaç firmaları böyle bir reklamı yapamaz. Tıpkı alkolde olduğu gibi yasal düzenlemeler çok katıdır.

Peki çarpıklık bunun neresinde? "Çarpıklık" yüzlerce kez denenmiş ve bilim adamları tarafından formulüze edilmiş ilaçların reklamının yapılmasının yasak olması ama iki tane bitki uzmanı (O ne demekse! Lokman Hekim?) tarafından bulunan bitkisel ilaçların hem TV'de hem de radyolarda sürekli reklamının dönmesindedir. Altın çilek ve kırmızı biber zayıflatıyormuş mesela. Lahana çorbası özütü bağırsakları çalıştırıyormuş. Ama hepsi Sağlık Bakanlığı onaylı diyebilirsiniz. Sağlık Bakanlığı uzun vadede sonuçları hesaplamış mı? Sanmam.

İşin "Çarpıklığa Alışmışlık" kısmı da bizlerin artık bu tarz çarpıklıklara çaba gösterip karşı çıkmaya çalışmamamız. Belki de hakkıyla çabalayanların alamadıkları sonuçlar şevkimizi kırıyordur.

Not:Sanmayın ki bitkisel şifalara inanmam. Bitkisel ürünlerin hastalıklarla savaşta önemli bir etken olduğunu düşünüyorum. Mesela grip ilacı almak yerine meyankökü ve balı karıştırıp yerim veya narın faydalarını bilirim. Ancak işin içine para girince doğal hazineler bile birer zehre dönüşebilir. Dikkatli olmak lazım.

2 yorum:

mustafa dedi ki...

baska derdin yok mu senin?ne bilim bole asktan ayriliktan yassan daha bi hos olmas mi?ne bitkisi anam?yalnizliktan yeserdik oduna donduk zati

.: Renkli Bilezikler :. dedi ki...

ahahhahahha yorumun süper tatlım:) ama hayatta sadece hoş şeyler yok ve aşktan herkes bahsediyor zaten, bir farkım olsun:)