13 Nisan 2010 Salı

P.S. Yaratıcı Kadın Erica

Bloguma yazmaya başladığımdan beri orada burada “ Benim blogum var, biliyor musunuz?” demeye başladım. :) Artık bir yere gittiğimde, bir şey gördüğümde bunu da yazayım, bunu da, bunu da diyorum.


DIY (Do it Yourself- Kendin Yap) projeleri hakkındaki görüşüm genelde sıkıntıdan ne yapacağını şaşırmış insanların abidik gubidik yapıştırma ve kesme işlemlerinden ibaret olmasıdır. Çünkü koca koca avize kristallerini ipe geçirip boynuna asmak veya toz bezinden bozma üzeri işlemeli bir t shirtle gezmek bana göre değil. En azından yaratıcılık bu değil!


DIY, genelde ilham alınarak ve emek harcanarak yapılması gereken bir uğraş olmalıdır. Bu konuda ahkam kesecek bilgim veya deneyimim yok ama gözüme hitap etmeleri açısından en azından ‘kıytırık’ olmasınlar, değil mi? :)


P.S. I Made This – Not: Ben Yaptım adlı siteyi o kadar çok beğendim ki hemen yazmalıyım dedim. :) İşte bu sitede yer alan projeleri yaapn Erica Domesek kendisini yaşam stilisti olarak görüyor. Çünkü ilham aldığı her şeyi kendi yaratıcılığı ve hayal gücüyle, enteresan fikirleri ve el becerileriyle birleştiriyor. Ayrıca Kate Spade, Tumi, J.Crew, Anthropologie, Roxy, Sigerson Morrison gibi markalarda stilistlik yapmış. O yüzden sizlerle paylaşmak istedim. :)
Bu DIY’ların hepsini yapabilirim! Sadece çantamı boyamak konusunda kararsız kaldım. Ya elim kayarsa ve desen mahvolursa? Bu riski alabileceğimi sanmıyorum çünkü çantalarıma fazla düşkünüm. ;)

Özellikle yazlıklarda harika duracak bir dekor örneği...Sadece sahilden toplanacak deniz kabukları ve dallar ile sade bir kavanoz yeterli...





Beyaz veya açık renk bir tshirtün üstünde harika duracak bir kolye örneği...Hem jean hem kanvas ile harika duracaktır!






Bence aşağıdaki DIY örneğinde renkli kancalı iğneler de kullanılabilir. Tamamen sizin hayal gücünüz... :)





Çok beğendiğim bir örnek daha...







Ve yazının en başında bahsettiğim, tereddür edeceğim tek DIY bu..Çantalarımda değişiklik severim ve buna cesaret ederim diyorsanuz, o başka! Ama sonuç bir harika! Satılsa ben kesin alırdım!!!


4 yorum:

Oya dedi ki...

Kader bunlara bayıldımm işteeee hepsini yapasım geldii :)

Unknown dedi ki...

çok harika!

.: Renkli Bilezikler :. dedi ki...

hahhaha yapalım kızlar! ama en çok çantayı beğendim! satılsa alırım ya!

ÖZNUR dedi ki...

tişört çok iyi bunu yapıcammmmm