29 Aralık 2010 Çarşamba

Ağlama duvarında bok böcekleri

Dün aklıma o kadar acıklı cümleler geldi ki yazmaya başladıktan üç dakika sonra bıraktım. Kendime acımaya veya üzülmeye bile vaktim yokken başkalarını üzmek istemedim. Bu blogu ağlama duvarına çevirmeye niyetim yok. Ya da çevirsem mi? Okudukça salya sümük ağlasanız mı? :) Belki yaparım belli olmaz.

Neyse gelelim bok böceği mevzusuna :) Eğer çok ama çok param olsaydı kesinlikle Bottega Venetta en sık alışveriş yaptığım markalardan biri olurdu. Ve eğer çok ama çok param olsaydı ve B. Venetta butiğine gitseydim kesinlikle aşağıdaki şaheserlerden birini alırdım! Eski Mısır'da varolan bütün kehanetler bugün bilimsel olarak kabul görüp gerçekleşiyorsa bok böceğinin şans getirmeyeceğini kim söyleyebilir?






Sadece bu küpeleri almazdım. Çok sevimsizler!

17 Aralık 2010 Cuma

Freud bizi kurtar. Lütfen.



Hayatımı hiç böyle hayal etmemiştim. Gerçekten. Bambaşka bir yolda ilerleyecekti ve şu anda bulunduğum yerin beş katrilyon ilerisinde olacaktım.

Hayat bir tiyatro sahnesi ise neden drama kraliçesi benim? Neden sınıfımızdaki sürtük değil? Neden yani? Ayrıca benim bu rolü bu kadar başarıyla oynayabileceğimi kim söyledi? Eğer Allah varsa ki olduğuna inanıyorum, derhal bana başka rol biçmesini rica ediyorum.

O kadar çok sıkıntı yaşıyoruz(m) ki, bazen sıkıntıdan nefes alamıyorum. Belki de artık almak istemiyorum. Sonra kendi kendimi teselli etmeye çalışıyorum. Freudvari bilinç açılımları yapıp psikolojimi tahlil etmeye çalışıyorum. (Freud yaşasaydı önemli buluşlarını benim ailem üzerinde denerdi kesin. Bunlar şu yaşadıklarına rağmen nasıl hala ayaktalar veya akıl sağlıkları ne alemde diye deneyler yapardı üzerimizde.) Sonra klişeleri sevmem ama diyorum ki "Her şey güzel olacak." Bakıyorum, bekliyorum ve umudediyorum. Ama her şey değil tek bir şey bile güzel gitmiyor anasını satayım. Bekle bekle...Yeterince dua ediyorsan ve hiç biri kabul olmuyorsa başka yollar arıyorsun. Bu böyle olmayacak bari halime şükredeyim diyorum. Kışın karın altında donan insanları, bebekleri ve hayvanları düşünüyorum. Bir barakada yaşayan on kişilik aileleri...Sonra babamın "Bu sıkıntıları çekmesekte bir gecekonduda hep beraber yaşasak..." lafı geliyor aklıma. Kaderimiz öyle şeyler yaşatıyor ki bize bir gecekonduda yokluk içinde ama hep beraber sağlıkla yaşamayı göze alıyoruz hatta istiyoruz.

Şimdi blogları okuyorum. Tek derdi Mango'daki indirimden alamadığı pantolon veya trafik yüzünden katılamadığı lansman olan insanlar var bu dünyada. Saçı istediği renk olmadığı için yirmi tane post yazan, dudaklarını dolgunlaştırmadığı için rujuna küsen ve daha neler neler. Google Reader'ım eskiden bana merak yaşatırdı ve heyecan. Yeni postları okumayı çok severidim. Ama şimdi sadece hüzün veriyor.

Bir gün tek derdimin beğendiğim kazağın bedeninin kalmaması olmasını istiyorum.

14 Aralık 2010 Salı

Erkeklerin erkeğe benzemediği kampanyalar

Gerçekten Burberry'nin derdi nedir? İki reklam kampanyasında da erkeklere ve kadınlara aynı makyajlar yapılıyor ve saçları çok iğrenç! Bu söylediklerim Emma Watson'ın kardeşi için de geçerli! O kadar korkunç görünüyorlar ki dergilerde rastladığımda direk sayfayı çeviriyorum!





Hele bu görselde resmen mankenler cinsiyetsiz!

10 Aralık 2010 Cuma

Allah Allah...



Böyle düşünen bir tek ben miyim, bilmiyorum.Okuduğum onlarca blog yazarı, yazıları bir sitede yayınlansa veya başka bir blogta paylaşılsa seviniyor. Ama benim yazımı kendi sitende yayınlamadan önce bana haber versen güzel olmaz mı? Hayır izin alınması anlamında söylemiyorum çünkü burada paylaşılanların bir telifi yok. Yazınızı şurada yayınladık bile dense, haber verilse de olur.

Serbest bir platformda yazılarımı başkaları okusun diye paylaşıyorum, birileri alıp sitesine koysun diye değil. Ama madem koydun be güzelim, bir mail at olur mu?

5 Aralık 2010 Pazar

Bosch bu işi çözmüş!



Arap şeyhi klozet fırçasını, Mariah Carey küvetini ve ünlü R&B sanatçıları dişlerini Swarovski ile kaplattığında şaşırmadıysanız, Bosch sizi şaşırtacak!

En çok satan ürünlerinden hafif ve ergonomik vidalama aleti İxo'yu on milyonuncu satış şerefine Swarovski ile kaplamışlar! Contemporary Istanbul' dan aldığın tabloyu İxo ile asarak ne kadar havalı olacağını tahmin bile edemezsin!